Subsidie op Electrische scooters

In verschillende gemeenten in Nederland bestaat de mogelijkheden om een flink bedrag van uw aankoopbedrag terug te vragen bij uw gemeente in de vorm van een subsidie.

Verschillende gemeenten willen het elektrisch rijden bevorderen en bieden daardoor deze vorm van subsidie aan. Voor zover bekend zijn de gemeente Rotterdam en de Provincie Limburg, zoals Maastricht, Geleen, Sittard, Weert, Venlo, Heerlen en Roermond en de Gemeente Helmond.

Let op! De mogelijkheid tot het indienen van een aanvraag voor subsidie in de provinie Limburg kan nog tot 01.05.2012. De kenteken registratie dient dan te zijn vóór 01.05.2012.  Een vereiste is dan wel dat de e-scooter dient te zijn gekocht bij een bedrijf welke een RDW erkenning voor de bedrijfsvoorraad heeft. Welke in ons geval van toepassing is.

De subsidie bedraagt maximaal  30 % van het aankoopbedrag met een maximum van
€ 750,- – € 800,- *

Verdere informatie kunt u terugvinden op de website van uw eigen Gemeente, of deze de subsidieregeling ook heeft en wat de regels hiervoor zijn. Woont u bijv. in de Gemeente Helmond neem dan vlug even een kijkje op deze site:
Subsidies particulieren Helmond

Hier kunt u belangrijke informatie teruglezen m.b.t. de subsidie aanvraag voor uw electrische scooter.

*Dit kan per gemeente verschillen.